Metarna!

Har ju missat att blogga om vår lilla fisketur i tisdags kväll.
En kort men intensiv tur, det högg nästan hela tiden. Bara småfisk men skojjigt ändå!
Hade MAJS som bete, har aldrig varit med om maken :-)
       Lite god mat blev jag överraskad med - så glad jag blev!

Innan jag stänger av datorn ska jag passa på att gratulera till ännu en liten flicka som kommit till världen idag. Lilla Hanna föddes inatt, mamma & pappa är Marianne och Evert. Stort grattis till er och syskonen förstås!

Natti Natti!

Torsdag

Eftersom jag varit ledig idag tog jag tåget ner till Halmstad igår kväll för att träffa Lilleman, Hyresvärden och pappas särbo Catharina.
Väl där beställde vi pizza, drack vin och njöt av kvällen. Lilleman var på topphumör och showade runt. Det märktes tydligt hur bra han trivs i stugan. Misstänker att han blivit anings bortskämd där också :-)

Imorse när vi vaknade hade vi fått besök:

Tror ni Lilleman var förundrad?
Ha ha som väl var kände vi igen sjusovarna efter vi gluttat i sovsäcken :-)

Sen gick vi ner på stranden. Det var ljuvligt. Klart och inte en enda manet i vattnet.
  Ooops hade visst bara bilder men en helnaken strand-Lilleman.. Det vill jag inte lägga ut.

Men dessa finfina bilder delger jag gärna!



Nu är det läggdags!

Hej då mamma!

Nu drar jag till Halmstad med Hyresvärden....

Such a relief

Mätarn i bilen stod på 32 grader när jag körde hem från jobbet i eftermiddags. Vill inte klaga men jösses vad hett det har varit. Varit klibbig från topp till tå och hjärnan har mest känts som en dallrig degmassa.
Meningen var att vi skulle åka och bada, men medans jag var inne hos mamma och skulle hämta Lilleman så bröt ovädret ut med blixtar och dunder. Vad välbehövligt!
Så vi fikade lite, la oss på soffan och jag somnade till istället. Och nu stod mätarn endast på 22 grader.
Känner jag mig som människa igen!

Ikväll blir det back to Denmark, röd pölse med senap och ketschup.

Ett par dagar tillbaka..

I onsdags var det begravning för Anders. Det var väldigt ledsamt men samtidigt fint.
Kyrkan var fylld med människor och alla blommor var fantastiskt vackra.
Till minnesstunden var vi sedan över 100p.



Han har fått en gravplats precis vid ån i Anderstorp, så nu får han njuta av sjöutsikten!

Kram & Go natt.

Jojjo

är trött på att se sitt ansikte varje dag när hon loggar in så det är bäst jag uppdaterar!

De senaste dagarnas gemensamma nämnare är ju så klart solen. Vilket ger värme och i sin tur bad, och badat, det har vi gjort de senaste dagarna.. I torsdags efter jobbet var vi vid Gläntan med fam Woodstreet, och senare på kvällen bjöd de på kräftor. Hur mumsigt som helst! TACK!
De har sina projekt, just nu gräver de sandlåda:


Killarna leker så bra ihop för tillfället, här sitter de och högläser för varandra:
 

I fredags eftermiddag åkte vi ner till Frösakull till lillemans farmor, faster och vovvarna. Vi åt räkmackor, drack vin och njöt av den underbara kvällen..  Hon har det så fint i den välskötta trädgården!
Mr E & Lilleman var dock inte riktigt på topp, förkylda och det var väääldigt synd om dom ;-)
 

Igår lördag spenderade vi på Östra stranden hos Hyresvärden och hans käresta. Lilleman fick bada en liten stund när det svalnat av trots att han var krasslig. Han älskar verkligen att bada :-)
  
På kvällen åt vi farmor Anitas goda hamburgare. Mästerkocken grillade glatt, han hade ju införskaffat en ny Webergrill till Anita.


I förmiddags satte vi fart mot Bolmen och Järanäs, där bor Lillemans farfar med fru. Lugnare och harmoniskarna ställe finns inte, underbart. Men nu var det i och för sig full aktivitet där ute. Den nya sjöstugan är på uppgång:
  
Vi har badat, solat och ätit god mat hela dagen. Vi var ute en liten runda på sjön också. Lilleman hann med och somna i min famn..
Men det bästa har klart varit Nikkis fotmassage, Hon är utbildad massös i Thailand och vill hålla igång så hon inte tappar sina kunskaper.. Hon erbjuder min vänner starkt reducerat pris, någon som är sugen? Jag åker gärna dit varje dag, så skönt var det! Lite fler bilder:
    

Nu ska jag göra iordning inför morgondag sedan gå o lägga mig. Lilleman ska vara hos hans mormor Gunwor ett par timmar imorgon  medans vi är på arbetet. Sedan åker Lilleman med till Östra stranden och spenderar ett par dagar med morfar Hyresvärden och hans Katarina! Saknar mitt hjärta redan..


Grattis på din namnsdag idag!

 

Jobb

Nu är första dagen avklarad! Känns bara kul att komma igång igen!

Det var en fantastisk morgon i morse. Alldeles blå himmel, fågelkvitter och en sol som försökte tränga igenom dimman. Ja, då är det härligt att vara vaken kl.05,45.

Måste berätta om mina fynd också!! Tittade in på Preem i Hestra och tro det eller ej men nu är ett par träningsbyxor och tre par träningströjor inhandlade till en summa av 400:-. O snygga var de också!
Var ute och joggade igår för första gången igår, riktigt härligt, nu ska jag verkligen hänga i... 

Nu blir det inget mer skrivet för stunden, men jag återkooooooooommer!


 

!!!!


Såg en så bra dvd igår, Gone Baby Gone heter den och regisserad av Ben Affleck. Flera bra skådisar tex Morgan Freeman och Ed Harris!
Bara ett tips till den som har en liten stund över!
Gone Baby Gone

Tallgatan 1a

går på semester idag. Hantverkarna blir borta i 3 lååånga veckor, snyft.

Vi blev ändå överraskade att de redan hunnit lägga ut lite taktegel samt sätta upp plåtar och hängrännor!
Lilleman var för söte när vi var vid huset, han stod i hallonbuskarna och smygåt :-)


Måste bara skryta lite om honom; vi har åkt många mil de senaste dagarna och han har inte protesterat en gång. Bara sjungit, klappat i händerna och varit alltmänt underhållande!
 Fast här var han väldigt trött, en tidig morgon:

God natt för 2:a gången!

Sista semesterdagen idag!

Nu är vi back in town again och allvaret börjar på måndag. Vi har ingen dagisplats för Lilleman de kommande två veckorna utan han ska spendera tid tillsammans med Hyresvärden Sören och några dagar med farmor Anita och faster Marie.
Sammanfattningsvis har det varit en bra semester trots Anders bortgång. Vi har hunnit göra ditt & datt och även kopplat av några dagar..

Trippen till södern var lyckad. Förra sommaren hyrde vi ett hus i Vik i utkanten av Simrishamn en vecka och då åkte vi runt till de flesta utflyktsmål men nu åkte vi bara igenom Brösarp och vidare förbi Kristinehofs slott och till Sjöbo.  

 
Whinnie och hennes stoföl mådde finfint. Ett riktigt flott föl e. Careful ue. Robin Z
Hästarna har en stallkompis, en sköldpadda på 45 år..


Mr E sammanfattade besöket hos hästarna med:
-Usch, Lina jag gillar verkligen inte hästar... De var ute efter mig och ville bara sparka på mig.
Ha ha, ja själv var jag nöjd och glad och Lilleman har pratat om hääschtar i flera dagar nu :-)

På trippen hälsade vi på familjen Leksell utanför Sjöbo, de bor i ett fantastiskt skånelandskap och det är en fröjd att vara där. Det tyckte Lilleman också, speciellt när han fick åka 4-hjuling med deras flicka Tindra.
 
Barnen lekte väldigt bra ihop, vilket var såå skönt! 
De var så snälla mot bebisen Willam 7 veckor. William växer så det knakar. Han vägde 3,5 kg när han föddes och nu drygt 6 kg och har storlek 68-74. Hi hi, ja det är bra att de har lite hull!
  

När vi varit där en natt åkte vi vidare till Halmstad till farmor Anita igen. På kvällen fick vi besök av goda vänner. Vi åt och drack och hade trevligt. Senare på kvällen gick vi till lekplatsen.
 De vuxna passade på att roa sig medans barnen sov  När han nästan trillade ur vagnen fick vi gå hem igen :-(

Skämtade bara, fotona är tagna vid olika tillfällen, he he.

Nu idag har vi lämnat ett regnigt Halmstad och är hemma hos Hyresvärden igen! Ikväll fick vi plankstek och pizza hos min kära mor, tack tack!

"Mama" väntar!
Natti. 


Tisdag

Det har varit skönt att slappa hemma några dagar innan vi nu far vidare imorgon. Först på listan är Whinnie, min häst, som numera är avelssto och nyss fått ett fint stoföl och sedan vidare till Sjöbo för att hälsa på Petra med familj.
Petra och jag gick på hoppgymnasiet i Strömsholm ihop. Det togs bara in 6 st elever per år. Vi bodde, red, pluggade och åt ihop. Ja vi gjorde allt tillsammans. 
Det ska verkligen bli roligt att ses imorgon, speciellt eftersom de precis fått nytillskott i familjen. Lille William 1 1/2 mån


Igår kväll var några goda vänner här på middag, då var det livat i hyresvärdens hus må ni tro! Idag tog vi sovmorgon sedan har vi varit upp vid bygget. Nu är badrumskupan i princip klar!



Vi har som vanligt plockat och donat, slängt överbliven panel. Tur att vi har lite hjälp!


Vi skulle kört till tippen men det hade blivit punka på släpkärran:

Undra om jag ska svänga förbi DC och be Henke laga det? Är det nån idé? Hi hi..

Lagom till kvällen kom Systern i Höghuset förbi bygget och frågade om vi ville ha kvällsmat. Klart vi ville! Så nu har vi grillat och barnen har hoppat, hoppat och hoppat.
 

Nu är det packdags! Vet inte när jag kan uppdatera nästa gång men vänner; njut av sommaren och solen (förhoppningsvis).

KRAM

 


Kottarna fyller 2 nästa månad!




   

Saknas på bilderna gör ju lilla Oakbeach som fyller år nu redan i juli. För två år sedan gick vi med magarna i vädret och sedan kom alla tre i rask takt med bara ett par dagars mellanrum. 
-
Hörde ett citat på radion igår och la det på minnet;
Det finns bara två bestående gåvor vi kan skänka våra barn. Den ena är rötter, den andra vingar.
Tycker de orden säger mycket!

-

Idag har vi nästan bara slappat. Skönt! 
Min mamma lagade mat åt och oss och sedan åkte vi och städade vid huset. Nu ikväll har vi sparkat fotboll med Lilleman och Mr E har helgrillat en kyckling. Är mycket mätt & belåten!
  

Piccolo säger jag bara

vilken bra restaurang det är. Ni som har vägarna förbi Halmstad, besök restaurang Piccolo på Karl den XI:s väg. Mr E & jag var där igår (för fjärde gången tror jag) och har varit lika nöjda varje gång!
Vi delade på deras stora delikatesstallrik med vitlöksbröd, ostar, korv, oliver, tomater etc till förrätt, åt varsin huvudrätt samt drack en flaska husets. Det gick på 500:- styvt. Tycker det känns skönt att man inte behöver bli ruinerad varje gång man äter ute.
Det är inte världens mysigaste restaurang men för er som gillar italienskt rekommenderar jag den starkt! (Det går inte att boka bord utan man får bara åka dit).
 Efter denna förrätten var varmrätten nästan överflödig!
Det var i alla fall mysigt att komma ut bara vi. Det har inte blivit så mycket "bara vi" på sistone av förståliga skäl.
 
Efter middagen gick vi på bio!
Kan man vara annat än helnöjd efter en sådan kväll?!


Här kommer lite fler blandade bilder från vår vecka i Frösakull.
             Vi fick lite nytta av partytälten ändå eftersom vi bjöd några vänner på tårta & kaffe på Mr Es födelsedag.
Så mitt i all ledsamhet har vi ändå firat lite. Min svärmors man avled alltså hastigt den 3/7 endast 60 år gammal. Anita har fått ett hav av blommor, brev och massor besök. Vi är så tacksamma för allt!
Begravningen är i Anderstorp på onsdag om en vecka. Tyckte dödsannonsen var jätte fin. Dikten var text ur en sång med Shirley Clamp som faster Marie hittat.
När vi lämnade svärmor i dag sa hon med tacksamhet i blicken -Tack för allt, utan er är jag ingenting....
Snyft.. Kan man få en finare svärmor?

Imorgon söndag ska jag TVÄTTA sedan förbereda oss för nästa (och sista) semesterveckan.
Vi ska då hälsa på familjen Leksell i skåne samt min häst Whinnie i Blekinge. Utöver det förmodligen en runda till Halmstad samt 30-års kalas i Värnamo nästa lördag!

Nu är det bedtime.

Möhippan

skrev jag ju inte så mycket om i förra inägget! Kan inte lägga ut så mycket foton eftersom jag inte frågat de berörda men några kommer här!

När Frugan på Woodstreet kidnappats av smålänningarna möttes vi från Halmstad upp i Torup, vidare åkte vi vidare 10 min till en glashytta www.glashyttan.com där Frugan blåste två vackra skålar.

  
Det var väldigt varmt i hyttan och jag blev imponerad hur de hanterar och jobbar nära så höga temperaturer utan skydd.
Frugan var mycket duktig!

Vidare for vi till Falkenberg för mysig lunch www.stalboms.se i deras lusthus.

Efter det var det dags för spa i Varberg, närmare bestämt Asia Spa på www.varbergsstadshotell.com .
Där spenderade vi hela eftermiddagen i deras alla pooler, bastuoaser och avslappningsrum. Jag lyckades till och med somna under meditationen!!
Men blev piggelin igen när vi kom upp på rummet och fick förfesta lite.. Middag åt vi senare på Harrys.
   
 Vad var det för stort Frugan beskrev här??

Ja vi hade en toppenmysig hippa och vi är så glada över att de äntligen ska gifta sig efter många år tillsammans!
Och hon kommer bli världens vackraste brud!

Puss

Back home

nu är vi tillbaka hemma igen!
Vi har spenderat veckan hos svärmor och försökt stötta henne i denna svåra tid.
I tisdags 8/7 var vi på en underbart rolig och mysig möhippa för blivande fru Junerud. Nu har jag varit med och anordnat tre hippor på drygt ett halvår.. Roligt!!

På vårat hus jobbas det för fullt.
     - Jag vågade inte klättra ändå upp, höjdrädd som jag är.

På väg hem från Halmstad stannade vi hos Lillemans farfar vid Bolmen och firade Mr E.s födelsedag lite i efterskott. Vi fick som vanligt underbar thaimat och så hann vi med ett och annat dopp.
 Ja, jag plurrade. Skulle bara gå ut en bit i vattnet med Lilleman men steg på en sten och föll pladask  :-)

Här kommer lite fler bilder från Järanäs.
  
 

Mr E fick en stor skål samt fat från Kosta Boda och designade av Anna Ehrner. Dessutom två träd som vi ska plantera på tomten samt en tårtspade från George Jensen.

Av oss andra fick han svart Kitchen Aid köksmaskin.

Han verkar helnöjd!!

Nu ska jag gå och ta en bit mat.

Ciao!

Eric 30 år

Grattis min underbaraste ♥

Söndag

fullt med besök till svärmor idag.. Blomsterhavet har vuxit ännu mer..
Många minnen har tagit upp och historier berättats, vilket inneburit några riktigt goda skratt.

Mr E, Lilleman & jag har varit ute på stan en runda. Åt lunch med våra vänner på McDonalds. Många som skulle kommit till 30 års kalaset valde att ändå åka ner och sola och shoppa istället.
Min bror N och hans sambo är också här och bor på Tylöhus ett par dagar. Så imorgon på Mr Es födelsedag ska vi åka och äta lunch på WildWest innan det blir jordgubbstårta på eftermiddagen. Jordgubbarna ska vi plocka på Kaggagården, de har världens godaste jordgubbar!!

Just nu är sambo och son nere på stranden och flyger drake. Det dåliga vädret som skulle dragit in idag har ännu hållt sig borta och det är nästan badväder idag igen..

Nu ska jag gå ut till de andra och fika för 5e gången (minst) och vara lite social :-)

Många kramar


En dag i taget

ja, ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Vi skulle ju komma ner till en helg fylld med glada skratt och festligheter. Trädgården är så vacker med alla blommor, det vita partytältet och utsmyckningar svärmor har gjort.

Idag ska Mr E & jag plocka ner tältet och köra bort tolar och bord.. Det har löst sig med all mat.


Igår tog vi ett fint avsked, han låg där så rofylld och nästan med ett litet leende på läpparna. 
Vi tackar för alla tankar, sms och samtal. Huset är fyllt av blombuketter och det doftar ljuvligt, så vackert mitt i alla tårar. Jag försöker finnas till för mina anhöriga som stod honom närmast. Och så har vi lille solstrålen Lilleman förstås.
 
Kram L

3/7 en sorgens dag

Igår kväll fick en nära anhörig möta änglarna..
Nu åker jag & Lilleman ner till Frösakull för att vara hos farmor, Mr E & faster åkte redan inatt.
Kalaset imorgon är inställt, har precis meddelat alla 35.

Tänk vad livet kan förändras på en dag.

(3/7 även glädjens dag, Mr E & jag har varit fölovade i 3 år).

Kram

S K A G E N

Hej hopp, nu är vi hemma igen efter en mysig minisemester!
Fast både jag och Eric har längtat hem lite, och det första vi gjorde när vi kom hem var att åka till bygget!

Bilder från Danmark:

Fredag
Vi anlände till våra goda vänner som hyrt stuga mellan Fredrikshamn och Skagen.
  (utsikt mot havet från altanen. Efter 5 min gång var man på stranden).

Vid lunchtid åkte vi vidare till Skagen centrum där vi strosade runt och åt smörrebröd med öl och snaps. Tyvärr var inte vädret det bästa.
Hittade dock världens mysikaste barnklädesaffär med bara Molo och andra danska barnkläder. Trodde jag var i himmelriket...
 

På kvällen grillade vi fisk får att sedan promenera ner till stranden.
     



Lördag
Vi drog direkt ut till grenen som är stället där haven möts. Vädret var fint så det blev en riktigt härlig dag!
 Transportmedlet ut till grenen.
   

Vidare for vi till Europas största sanddynor! Coolt!
     


Söndag & Måndag
Nu var det dags att lämna stugan och våra vänner återvände till Sverige igen. Vi däremot satte kosan mot Ålborg!
Där hittade vi ett hotell inne i city och under söndagen och måndagen roade vi oss med att gå på zoo, shoppa kläder och gå på tivolit Karolinelund.
     

 Denna apa hette Johanna och var född -72. Lilleman var mycket fascinerad, såg han någon likhet med moster kanske?
 =

  
 Torget i Ålborg!

Senare på måndagen åkte vi tillbaka norr över och stannade i Hals, en lite ort utmed östkusten.
Där hittade vi en camping och tänkte testa campinglivet och bo i en stuga över natten. Som väl var hade de en stuga kvar och den nappade vi. Att tillägga är att varken Mr E eller jag är några vana campare och det märktes nog..
För att komma in- och ut på området fick man köra igenom ett par bommar. In kom vi men när vi skulle ut öppnades inte bommarna. Vi tittade o tittade efter något att stoppa nyckelkortet i som vi fått vid incheckningen. Men nej ingenstans, vid det här laget började barnen på lekplatsen bredvid peka och skratta.. Jag gick ut o runt bilen och var på väg in i receptionen för att få hjälp.. Men då rullade Mr E fram bilen lite och bommarna öppnade sig automatiskt..
Kvickt hoppade jag in och vi åkte snabbt därifrån lite röda i ansiktet..
Hur som helst var det urmysigt att bo i stuga och vi kan definitivt göra om det!
Nu var det inget badväder men vi gick ner till stranden en då en runda!
 

Tisdag
Fortsatte färden mot dejlige Fredriksham där vi bokat en natt på Stenalines badhotell. Mina fiskar var i tills de var helt skrynkliga. Själv satt jag mest i bubbelbadet!!
Vi besökte den fina palmstranden också, dessutom hann vi gå och shoppa lite :-)
      

Torsdag
Båten hem till Sverige och Göteborg.
Vår lilla tripp har varit :
 
Lite lagom med aktiviteter och inte bara:


Nu säger jag: God Natt!
Imorgon kommer taktegel till huset, så då är det fullt upp för Mr E.


Skagen

Vi är fortfarande i Danmark. Har haft några toppen dagar i Skagen med omnejd! Skriver mer i mon kväll när vi kommer hem. Har nästan hem längtan nu, vill ju se hur det står till på bygget. Kram L

RSS 2.0