1:a advents-helgen

I fredags kväll var det dags för den årliga julpysselkvällen hos Helén. Massor med glögg, pepparkakor, ostar och annat mumsigt. Mina julkort är väl inget jag skryter över designmässigt men de andra tjejerna är så proffsiga att det är en ren fröjd att  få deras julkort på posten sen.
I år kantades dock kvällen av några olycksaliga incidenter som kunde slutat i förskräckelse.

* Katten höll på att ta eld när han svansade för nära ett ljus.
* En glödhet glasbit föll ner och brände Monika, från kristallkronan i taket.
* En klumpig j-l (jag) la servetten i ett ljus och det bara FLAMMADE till. Trodde aldrig en servett kunde brinna på det viset. När jag sprang till diskhon med den brinnande servetten i handen svedde jag underarmen och fick kyla i vatten en god stund därefter. Monika försökte kväva flammorna jag tappade med ett pyssellådelock.
Shit, vad stirrigt det blev en stund. Men sen släppte alla spänningar och vi skrattade hysteriskt. Men gud, tänk om jag satt eld på hela huset....


I lördags åkte vi till Boconcept som hade rea, butiken är nu nerlagd i Smålandsstenar. Vi är nu glada ägare till en svart skinnsoffa. Ord. pris 41 000 och minus 60% rea ger 16 000:-! Sådana affärer gillar jag och vårt sparkonto också iof.. Är extra glad för vi har kika på liknande soffor men tyckt att det är för mycket pengar för en barnfamilj, som förhoppningsvis får fler barn och det innebär mer barnkräk, läckande bröstmjölk och andra substanser.
Känns också skönt att Lilleman kan sitta där och rita/måla utan att man blir livrädd.
Denna är det, fast svart skinn. 
Fyndade även denna lampa, fast vår hade teakskärm och marmorfot.

Efter shopping for vi till huset och arbetade på knä bokstavligt talat. Vi skrapade hela undervåningen för hand från färg- och spackelrester. Men Mr E och jag är ett bra team, (tack för jag fick ha knäskydden) så det gick på ett par timmar. På måndag börjar de lägga in ekgolvet. Vi har köpt ett enstavigt trägolv, ska bli så spännande att se resultatet!
När huset var färdigskrapat och städat åkte vi hem och bakade lussebullar:



Det var INTE jag som gjorde ballen, eller bullen menar jag, längst ner i bild...

Efter baket var det dags för Lilleman att åka till mormor för vi var bjudna till High Chaparral och julbord med Nordbäcks. Det var gott & trevligt. Det är så speciell miljö och ett prisvärt julbord. Men personalout-fiten? En slafsig röd skjort där det stod "God Jul" och en blinkade röd cowboy hatt på ryggen. (Hatten hade även glitter och lamporna blinkade i rött, grönt och blått). Snyggt? Njää....

Idag har vi fixat på övervåningen i huset. Vi har även varit på julskyltningen en stund och så hurrat för alla glada vinnare på postkodslotteriet. Se så nöjda våra vänner blev:
 

*GRATTIS*

Nu är det dags att förbereda kläder osv inför kommande arbets- och dagisvecka. Mr Es halsfluss har äntligen gett med sig och även han ska äntligen få arbeta lite igen :-)


Kram och go natt!


  


Pölsemannen och lite till..


Idag fyller världens bästa faster Marie 26 år! Grattis!
Hoppas maten var god i kväll. Vi kommer med present snart....


****

Dagarna rullar på och imorgon är det redan torsdag!! Igår åkte vi ju Malmö ToR, många mil för några soffors skull men samtidigt är det ju viktigt att provsitta och se den i verkligheten. 
Lilleman tröttnade lite i slutet men annars skötte han sig fint. Han har by the way gjort sitt första inköp, när vi satt och fikade på Eurostop. Ni som varit där vet att "Pölsemannen" står där med sin vagn och säljer korv. Lilleman tjatade o tjatade när vi satt och fikade på Coffee House.
 -Jag vill ha korv, jag vill ha korv. Till slut sa jag: -Ja, men då får du gå och köpa en själv!
Sagt och gjort, han traskade väg direkt till korvgubben och sa med hög röst: -Kååv med brööd.
Sen gav han honom sin guldtia och fick maten.. Vi skrattade gott där vi satt och kikade på honom en bit bort.



****

I huset är golvvärmen samt allt golv lagt nu. Här är foto på slingorna, före golvet var lagt.
Mr E inspekterar:

(Han är för övrigt sjuk nu, troligtvis halsfluss, usch..)
Nu är det nästan bara upp till oss hur snabbt vi kan flytta in. Ny plan är februari mitten/slutet. Känns rimligt som det är nu. Eventuellt kommer Mr E vara tjänsteledig i 4 veckor efter jul och bara ägna sig åt huset, men det är inte klart ännu.

Imorgon torsdag kommer soffan vi köpte i Lammhult. Tja, den lär väl få stå inplastad ett antal veckor till men det är inget att göra åt! Sen hoppas jag får träffa min bästa svärmor Anita som är här på besök.. Vi har träffats alldeles för lite i höst!

Nu ska jag krypa ner jämte Lilleman och sjukeman..

Sov gott!



Möbeljakt

Imorgon har vi tagit ledigt och åker söder över..  Vi ska bl.a till Ilva och Bolia, de båda inredningsbutikerna ligger i Malmö.
Håll tummarna att vi hittar lite nu!

På Tallgatan idag har det varit fyra snickare, hoppas det håller i sig och vi har fortsatt flyt. Nästan alla värmeslangar är lagda på övervåningen och ett sovrum är golvet redan lagt.
Innertaket som Mr E & Anders kämpat med i helgen blev riktigt bra. En vård ska vi eventuellt fixa men ska kontrollgranska i dagsljus först. Nu har vi granskat med en stark bygglampa som visar varenda dammkorn.

Nu ska jag fortsätta smaska på mitt granatäpple. Mums vad GOTT & hälsosamt!


Veckans måste


är att fixa min rötter. Jösses så jag ser ut. Snacka om fejk-blondin.
Har du tid mamma?



Dagens hurra: Vann 2000 kr på en Trisslott!  Yes!

Nu är det surfing time, är på möbeljakt!

Fredag morse

vaknade jag med en begynnande huvudvärk och var ökentorr i halsen. Och inte kändes det bättre när jag kom till insikt med att jag skulle vara på plats för cellprovning om en kvart.
Min muntorrhet berodde nog på den kalastrevliga middagen hos Mia kvällen före. Vi fick fläskfilé i grönpepparsås med
klyftpotatis och mycket vin till... Sedan chokladtåra med smak av fikon och lite mer vin..
Hur gott som helst. TACK!

    

Förresten kan en torsdagkväll bli bättre än att fylla den med smarrig mat, dryck och goa skratt med väninnorna?

***

Fredagen fortsatte med lite utelek i det härliga vädret! Lilleman & jag njöt av vår lediga dag tillsammans:

  


 
Vi bakade pepparkakor på eftermiddagen:

                                          



Hmm, vände ryggen åt 5 sek.. Men han är snabb Lilleman ;-)

Senare på kvällen var det dags för badminton med familjen på Tallgatan 2. Tror det är 5e gången vi spelar nu?!
 
Undrar varför killarna ser så glada ut, de förlorade ju... IGEN..
Fast jag kan inte säga att det är min förtjänst att vi vinner precis. Jenny är grym!

****

Idag lördag har Lilleman varit lite halvhängig; snorig och varm.. Men för pigg att bara stanna hemma så han & jag åkte till Bredaryds Möbler och en sväng till Mio i Värnamo.
I huset jobbade killarna.
 
De målar innertaket nu!
Imorgon när vi har barnvakt är det min tur att att jobba...

Nu ska jag titta på Svt Play och "Himlen kan vänta" som jag missade i torsdags.
Ikväll ska vi bjuda Anders & Hélen på lamm från Greken i Anderstorp.

Ha en fortsatt trevlig helg alla vänner!


Pyssel & kurering hos min kära mor

Har haft ett minirivjärn i halsen de senaste dagarna men imorse hade det minsann eskalerat rejält. Kunde varken prata eller äta... Så vi tog oss till mormor, där har Lilleman pysslat och jag vilat. Lunchen fick vi serverat och jag har nu tagit en lååång dusch och börjar kvickna till igen..


Jösses vad förskolan är bra, idag berättade Lilleman stolt vilka färger han målade bilen i.. Och när jag berömde honom så sa han bara -Mamma, jag är stor pojke nu. Jag kan.
Och så var det slut på den diskussionen :-)

NU är det dags för mig att åka till jobbet & Lilleman bakar pepparkakor för fullt med mormor!



 

Måndag & sol

Efter frukost, bad, promenad till Kvantum och lunch så sitter jag här nu och Lilleman sover middag.
Tänkte bara skriva några rader snabbt och lägga ut några foton från förra veckan.
Vi var ju hos "Familjen på landet" och hälsade på torsdags..  Frun i huset och jag har egentligen bara känt varandra i drygt två år men har kommit varandra nära på den korta tid. Vi har mycket gemensamt med barn i samma ålder, husbygge samt samma tankesätt och ideal på många plan.
Ursäkta dålig bildkvalitet, men här kommer några bilder på buskillarna:


Och så mamma & lillsyster 3 mån:


Ja, vad vore ens liv utan vänner? Jag är glad över alla mina, alla ger de mig något på ett eller annat plan.
Har lärt mig med åren att dom med näsan i vädret-sättet, alltid dyraste kläderna etc etc de är inget för mig. De ger mig inget och inte jag dom. Nää, jag vill ha dom som håller min hand när det blåser eller peppar mig om sinuskurvan i livet skulle peka ner en smula. Och dom har jag - och det gör mig glad & tacksam.

Kram L

Huset & lite till..

Lite dåligt på uppdaterandet... Dagarna går så ruskigt fort!
Inte för att något speciellt har hänt men ni vet hur dagarna bara rullar på så är det helt plötsligt fredag. Och jobbar man helgen som jag gör nu så går den också snabbt. Fast helger går iof alltid kvickt, ledig eller inte..

Två snickare har varit i huset nästan hela veckan. Enligt dem kommer golvvärmen som vi väntat på i 10 veckor på måndag. Om den verkligen gör det eller inte återstår att se!
Som ni vet har det regnat mycket i veckan men vi har byltat på oss regnkläder och ändå jobbat vid huset. Rensat emballage, slängt plåt, plast, isolering osv. Till Lillemans glädje har det blivit några vändor till tippen!

Vårt kök levererades igår, det står snyggt ihoppackat i garaget nu.  Vita högglansiga luckor med aluminiumhandtag. Bänkskivor beställer Mr E genom Nordbäcks när det är dags..
Vitvarorna från Inges kommer om två veckor tror jag..
Trappan är också beställd från Nilenfors trappindustri. Det blir en täckt ektrappa med vitt vagnstycke. Räcket till övervåningen ser ut så här ungefär:


V 50 levereras den!

***

Idag när jag har jobbat så har Mr E och Lilleman varit i Värnamo och kikat på badrumsmöbler. Inte nått snyggt hittade dom tyvärr :-(
Sen åkte dom hem till Tallgatan 2 och en fick sig en åktur med Herr Wallins terrängbil. De flyttade över barnstolarna så både Lilleman och deras tös kunde följa med. Över stock o sten for de med barnen gapskrattande i baksätet.
 

Mr E har mms:at fler bilder till mig idag:




(Det är Mr E:s grillade revben han äter på sista bilden.. O snacka om ballongmage)..

Imorgon söndag ska jag jobba en stund. Vi har ordnat med barnvakt  så Mr E ska arbeta i huset. Men just nu har han noll inspiration säger han... Han tycker "bråket" med byggfirman tagit så otroligt mycket energi och han har därmed tappat lusten. Jag hoppas av hela mitt hjärta att den kommer tillbaka snart!


Tack för mig, just nu!

/Lina

gnäll..

..har ont i ryggen och känner mig precis slut fysiskt och psykiskt..
Vi har nästan fullt hotell på jobbet inatt, jätte roligt med mycket att göra men det tar på krafterna. Och just nu har jag liksom inga reservkrafter..
Åkte raka vägen till huset efter jobbet kl.21,00 för att städa efter dagens snickare men jag lyckades inte så bra..
Hittade ingen belysning, jo bygglamporna fann jag men inget uttag någonstans. Och Eric som sitter på tåget till Stockholm svarade inte på telefonen. Arg & trött famlade jag tjugo minuter i mörkret innan jag gav upp.
..oj, vad jag gnäller, men konstigt, nu känns det redan bättre!

***

Några visdomsord så här på kvällskvisten:



Efter dessa ord säger jag -go natt. Ska vara på jobbet kl.06,30 imon!

ÄNTLIGEN!

Nu händer det grejjer!
Snickarna kom i torsdags och har varit och arbetat i tre dagar.
Och vi har fått ett färdigsnickrat garage, och en port! YES!
(Numera är man tacksam för det lilla).

Vit på insidan men svart på utsidan.

Mr E är i huset nu ikväll och lägger lite plattor där värmepumpen ska står. Rörmockarna kommer nu i veckan och kopplar in den; vad skönt det ska bli med ordentlig värme i huset..


Själv har jag varit på en föreläsning om hedersrelaterat våld. Det var mycket intressant.. Visste ni att hedersrelaterat våld sträcker sig över många flera religioner såsom tex, judendomen, kristendom, islam.
Det går att diskutera hur länge som helst inom detta område.. Jag fick en ordentlig ahaa-upplevelse, och det är att det är faktiskt synen på kvinnans sexualitet som skapat grundproblemet från första början.
Men som sagt, det är en never ending story; problemet kan diskuteras i oändlighet. (Och det gör jag gärna för det intresserar mig hur dessa, främst nysvenska unga kvinnor lever i sina familjeförhållanden).

****

Imorgon åker Mr E på kurs till Stockholm några dagar och jag ska försöka åka till tippen imorgon förmiddag. Om vädret är OK vill säga. I dag har det ju varit riktigt oväder med regn, blåst och åska.. Och en halvtimme långt strömavbrott, blev totalt handikappad på jobbet utan datorn..

****

Måste bara lägga ut några bilder på världens sötaste busungar som sprang runt som vildar i utställning på Nordbäcks häromdagen. Min Lilleman ser upp som bara den till tjejkompisen M som är precis ett år äldre.
"Väninnan i höghuset" har ju numera blivit husägare och hennes man är i full gång att renovera. Ska bli spännande att följa projektet!




Nu kom min honey hem!

Sov gott!





Puh! (Gästinlägg av MrE)

Jag skriver, därför lever jag....

Helgen är snart över och den har varit långt över förväntan! Jag tog till mig en del av Era tips, och dom hjälpte för att få Lina på gott humör. Tack tack.

Tänk att man kan bli så galet osams över vilka golvklinkers man skall ha!!

Ha en skön Söndag kväll.

// Eric

Hjälp! (Gästinlägg av MrE)

Känns som att jag har satt mig lite i skiten! Har lyckats reta upp Lilla Lina till den milda grad, att hon knappt pratar med mig idag. Jag är mycket väl medveten om varför hon är arg, och jag kan väl erkänna att hon har god anledning att vara det.

Nu behöver jag lite tips på hur jag kan få henne på bättre humör. Stackars Lina skall jobba hela helgen och det känns lite tråkigt om skall behöva vara arg på jobbet. Jag behöver ha henne på gott humör GENAST! Vi skall iväg och spela badminton ikväll, och jag vet inte om jag vågar vara nära henne när hon har ett sånt bra redskap att misshandla mig med. Inte så att jag är orolig att jag inte skall överleva matchen. Men hon har ett jävla temperament, och då vill det till att hålla sig undan!

Hoppas nu Lina läser detta innan vi ses så hon vet hur ledsen jag är för att jag sa som jag sa. Om hon inte läser detta innan vi träffas, så når ni mig på akuten i VMO ikväll. För er som inte kan hälsa på mig på sjukhuset. Slå gärna en signal på 0370-697000 (fråga efter mig, så kopplar säkert sköterskan)

Lovar att återkomma med rapport under morgondagen, om hur det gick ikväll. Kan man surfa på sjukhus? Jaja. Den som lever får se. Hahaha.

Trevlig helg på Er som läser.

Glöm för tusan inte lämna tips nu!

Magiska känslor


Barack Obama vann en historisk seger igår. Underbart!
Himlen är precis klarblå. Underbart!

Dessa två ting går naturligtvis inte att jämföra men det gör mig extra GLAD idag!




Vad gör dig glad idag? Snälla jag är så nyfiken!!




En flaska god Cava

och chilichoklad, vindruvor och annat mumsigt överraskade Mr E mig med igår.

Vi förlovade oss den 3:e för 3 år sedan sedan har det varit tradition att äta och dricka lite extra gott varje månad den 3:e.. Men efter vi blev inneboende och husbyggare har väl traditionen inte riktigt följts.
Men NU ska det bli ändring. Vi behöver lite vardagslyx också.

Äntligen...

...är Bors Taktjänst på plats och ska göra balkongen tät.. Vilken överraskning, de har vi bara väntat på sen augusti :-)
Strunt det samma om vi väntat länge, nu händer äntligen NÅGONTING i alla fall!


Det blev ingen promenad, det var glashalt ute. Vi åkte och räfsade löv på Tallgatan istället.



Min lille prins:


Vad skulle mamma & pappa göra utan dig?

Nu väntar snart jobbet!

Lite ditt & datt

Tisdag morgon, det är dimmigt och minusgrader ute. Ska strax gå ut en runda och få lite frisk luft men tänkte bara skriva några rader först...
Helgen har varit toppen, synd att det alltid går så snabbt bara.

I fredags lagade vi en smarrig pasta Carbonara med massor av grädde och nyhyvlad parmesan.  Det och ett glas vin går inte av för hackor!
I lördags förmiddag arbetade Mr E en stund vid huset och jag & Lilleman var ute i det underbara vädret.


På eftermiddagen åkte vi vidare till Lammhult, där det bjöds på glögg och pepparkakor på Svenssons.
Fick mycket inspiration, grymt mycket snygga möbler.
Det finns även en Miobutik i Lammhult och där köpte vi en soffa:
Meningen är att vi ska ha det på ovanvåningen och hela lilla familjen kan få plats och titta på film. Projektor och bioduk är nästa steg.

Efter Lammhult åkte vi norr över till Jönköping. Fick ett ryck på morgonen och bokade in oss på hotell så där checkade vi in någongång på kvällningen. Hade en jätte mysig kväll, först åt vi spicy thaimat och sedan satt vi i hotellbaren och drack vin & latte medans Lilleman lekte i hotellets lekhörna..
Söndagen började med besök på MediaMarkt, imponerande butik, och vidare till en Mio butik. Hittade ett bord som kan vara intressant.
 
Man kan sitta 12-14p när båda iläggsskivorna är isatta. Stolarna gillade vi skarpt. De gröna var ursköna i verkligheten! Skönt att Mr E och jag har så lika smak när det gäller möbler!
Efter lunch vid nya filmstaden med min mor och moster så åkte vi till Severins. Där hittade vi egentligen ingenting, jo kanske en soffa till nedervåningen. Funderar..
Men de hade en enorm utställning av Höganäs kakel. Höganäs är med i samma inköpsorganisation som Nordbäcks så eventuellt kan vi köpa in därifrån med lite rabatt!
Vi åkte en sväng till IKEA också men väl där var Lilleman så trött och tjurig så vi satte oss i bilen och vände hemåt.

Ja en soffa rikare (O lite fattigare på kontot) blev vi i helgen. Nu ska bara resten av bohaget införskaffas!!

****

Jo, just det snickare......... VD:n ringde igår och bad Mr E ställa garageporten vid huset för NU i veckan skulle snickarna komma.. Han babblade om att det var 4 snickare som slutat på kort tid och så vidare..
Efter VD:n lagt på ringde plötsligt Peter, en av snickarna och även han sa att de kommer på torsdag.. De var nu i Oskarström och färdigställde ett hus som var BETYDLIGT mer försenat än vårt.
Och kommer de inte på torsdag så får vi ta till något annat, dra fram esset ut skjortärmen liksom. :-)

****

Chefen Johan klarade sitt första marathon med glans i söndags! GRATTIS!


NU - UT med vagnen & Lilleman!

RSS 2.0