1:a advents-helgen

I fredags kväll var det dags för den årliga julpysselkvällen hos Helén. Massor med glögg, pepparkakor, ostar och annat mumsigt. Mina julkort är väl inget jag skryter över designmässigt men de andra tjejerna är så proffsiga att det är en ren fröjd att  få deras julkort på posten sen.
I år kantades dock kvällen av några olycksaliga incidenter som kunde slutat i förskräckelse.

* Katten höll på att ta eld när han svansade för nära ett ljus.
* En glödhet glasbit föll ner och brände Monika, från kristallkronan i taket.
* En klumpig j-l (jag) la servetten i ett ljus och det bara FLAMMADE till. Trodde aldrig en servett kunde brinna på det viset. När jag sprang till diskhon med den brinnande servetten i handen svedde jag underarmen och fick kyla i vatten en god stund därefter. Monika försökte kväva flammorna jag tappade med ett pyssellådelock.
Shit, vad stirrigt det blev en stund. Men sen släppte alla spänningar och vi skrattade hysteriskt. Men gud, tänk om jag satt eld på hela huset....


I lördags åkte vi till Boconcept som hade rea, butiken är nu nerlagd i Smålandsstenar. Vi är nu glada ägare till en svart skinnsoffa. Ord. pris 41 000 och minus 60% rea ger 16 000:-! Sådana affärer gillar jag och vårt sparkonto också iof.. Är extra glad för vi har kika på liknande soffor men tyckt att det är för mycket pengar för en barnfamilj, som förhoppningsvis får fler barn och det innebär mer barnkräk, läckande bröstmjölk och andra substanser.
Känns också skönt att Lilleman kan sitta där och rita/måla utan att man blir livrädd.
Denna är det, fast svart skinn. 
Fyndade även denna lampa, fast vår hade teakskärm och marmorfot.

Efter shopping for vi till huset och arbetade på knä bokstavligt talat. Vi skrapade hela undervåningen för hand från färg- och spackelrester. Men Mr E och jag är ett bra team, (tack för jag fick ha knäskydden) så det gick på ett par timmar. På måndag börjar de lägga in ekgolvet. Vi har köpt ett enstavigt trägolv, ska bli så spännande att se resultatet!
När huset var färdigskrapat och städat åkte vi hem och bakade lussebullar:



Det var INTE jag som gjorde ballen, eller bullen menar jag, längst ner i bild...

Efter baket var det dags för Lilleman att åka till mormor för vi var bjudna till High Chaparral och julbord med Nordbäcks. Det var gott & trevligt. Det är så speciell miljö och ett prisvärt julbord. Men personalout-fiten? En slafsig röd skjort där det stod "God Jul" och en blinkade röd cowboy hatt på ryggen. (Hatten hade även glitter och lamporna blinkade i rött, grönt och blått). Snyggt? Njää....

Idag har vi fixat på övervåningen i huset. Vi har även varit på julskyltningen en stund och så hurrat för alla glada vinnare på postkodslotteriet. Se så nöjda våra vänner blev:
 

*GRATTIS*

Nu är det dags att förbereda kläder osv inför kommande arbets- och dagisvecka. Mr Es halsfluss har äntligen gett med sig och även han ska äntligen få arbeta lite igen :-)


Kram och go natt!


  


Kommentarer
Postat av: MR E

Lusseballen är grym, och min fläta smakade alldeles superbt till frulle igår.

2008-12-01 @ 07:48:36
Postat av: Jojjo

Hejsan Linis!



Idag var det väldigt roligt att läsa din blogg, du hade skrivit extra bra=) Tur du inte brände ner huset, då hade ni ju fått gett ert nya till dom. Och ni hade fått bo hos "hyrsvärden" för alltid. Va mysigt!



Ha en fin dag i det gråa vädret!

Kram Johanna

2008-12-01 @ 09:32:25
Postat av: Sandra

Hihihi det hade varit nåt (jojjos förslag)... vilken snygg soffa o lampa.. ska bli kul att se när det blir klart.

kram Sandra

2008-12-01 @ 13:00:50
Postat av: Jenny

Hello!

Vad spännande det ska bli att få se golvet. Såg att de var i huset, har det kommit in något golv?? Får vi titta snart?

2008-12-01 @ 16:48:11
Postat av: Mia & Kungen

Vilket bra inlägg, kul att läsa om era incidenter på pysselkvällen. Nästa kväll måste ni bjuda in migh för jag är grym på att ställa till med liknande saker så du & jag skulle bli ett jäkligt bra team. Kramizz

2008-12-01 @ 21:37:20
URL: http://mastmar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0